10 Porsiyon Yaban Mersinli ve Limonlu Enerji Topları Malzemeleri
- 150 gram çiğ kaju.
- 130 gram hindistan cevizi rendesi.
- 70 gram kurutulmuş yaban mersini.
- 90 gram çekirdeksiz hurma.
- 30 mililitre limon suyu.
- 3 çay kaşığı limon kabuğu rendesi.
- 4 damla vanilya ekstratı.
- 2 gram tuz.
Yaban Mersinli ve Limonlu Enerji Topları Yapılışı
- Kaju ve hindistan cevizini blenderdan küçük parçalar haline gelene dek geçirin.
- Kalan tüm malzemeleri blendera ekleyip hamur kıvamına gelene kadar geçirin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp topları oluşturun.
- Bir tabağa bir miktar limon kabuğu ve hindistan cevizi rendesini karıştırıp topların üzerini kaplayın.
- Topları 1-2 saat dolapta bekletip paketleyin.
Hazırlanma Süresi: 45 dakika.
1 Porsiyon Yaban Mersinli ve Limonlu Enerji Topları Besin Değerleri
1 porsiyon: 3 adet top (1 top=30 gram)
- Enerji: 202 kcal.
- Protein: 4 gram.
- Yağ: 15 gram.
- Karbonhidrat: 14 gram.
Latest posts by Pınar Demirkaya (see all)
- Çörek Otu: Doğanın Şifası mı, Aşırı Tüketimde Risk mi? - 14 Haziran 2025
- Rafine Şeker Nedir ve Hangi Besinlerde Bulunur? - 10 Haziran 2025
- PCOS ve Aralıklı Oruç: Bedenin Doğal Ritmine Dönüş - 6 Haziran 2025