Yaban Mersinli ve Limonlu Enerji Topları Tarifi10 Porsiyon Yaban Mersinli ve Limonlu Enerji Topları Malzemeleri

  • 150 gram çiğ kaju.
  • 130 gram hindistan cevizi rendesi.
  • 70 gram kurutulmuş yaban mersini.
  • 90 gram çekirdeksiz hurma.
  • 30 mililitre limon suyu.
  • 3 çay kaşığı limon kabuğu rendesi.
  • 4 damla vanilya ekstratı.
  • 2 gram tuz.

Yaban Mersinli ve Limonlu Enerji Topları Yapılışı

  1. Kaju ve hindistan cevizini blenderdan küçük parçalar haline gelene dek geçirin.
  2. Kalan tüm malzemeleri blendera ekleyip hamur kıvamına gelene kadar geçirin.
  3. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp topları oluşturun.
  4. Bir tabağa bir miktar limon kabuğu ve hindistan cevizi rendesini karıştırıp topların üzerini kaplayın.
  5. Topları 1-2 saat dolapta bekletip paketleyin.

Hazırlanma Süresi: 45 dakika.

1 Porsiyon Yaban Mersinli ve Limonlu Enerji Topları Besin Değerleri

1 porsiyon: 3 adet top (1 top=30 gram)

  • Enerji: 202 kcal.
  • Protein: 4 gram.
  • Yağ: 15 gram.
  • Karbonhidrat: 14 gram.
Pınar Demirkaya
Latest posts by Pınar Demirkaya (see all)

Yaban Mersinli ve Limonlu Enerji Topları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir