Humuslu Mantar Sandal Malzemeleri

  • 250 gram bezelye.
  • 2 çorba kaşığı (30 gram) tahin.
  • 4 adet defne yaprağı.
  • 1 adet limonun suyu (60 gram kadar).
  • 1 çorba kaşığı (15 gram) zeytinyağı.
  • 1 veya 3 çorba kaşığı su.
  • 10 adet mantar.

Humuslu Mantar Sandal Hazırlanışı

250 gram bezelyeleri bir tencereye koyuyoruz, üzerine çıkana kadar su koyuyoruz. 5 dakika kaynatılan
bezelyelerimizi süzdükten sonra üzerine mantar dışındaki bütün malzemelerimizi sırasıyla koyup blenderdan geçiriyoruz. Blenderdan geçirdiklerimiz 1 saat kadar dolapta beklemek üzere yerini alıyor.

Mantarlar için hazırlık vakti. Önceden ısıtılan 180 derece fırınımız mantarlar için hazırlanıyor. Pişirme kağıdımızın üzerine mantarlarımızı diziyoruz artan zeytinyağı mantarlara koyabiliriz. 10-15 dakika fırında pişiriyoruz. Hazırladığımız mantarların içerisine, dolaptaki karışımımızı koyabiliriz.

Püf Nokta: Mantarlardan su çıkabilir, sularını almamız gerekiyor.

Hazırlanma Süresi: 20 dakika.

Humuslu Mantar Sandal Besin Değerleri

  • Enerji: 457 kcal
  • Protein: 18 Gram.
  • Yağ: 30 Gram
  • Karbonhidrat: 29 Gram
Pınar Demirkaya
Latest posts by Pınar Demirkaya (see all)

Humuslu Mantar Sandal

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir