Humuslu Mantar Sandal Malzemeleri
- 250 gram bezelye.
- 2 çorba kaşığı (30 gram) tahin.
- 4 adet defne yaprağı.
- 1 adet limonun suyu (60 gram kadar).
- 1 çorba kaşığı (15 gram) zeytinyağı.
- 1 veya 3 çorba kaşığı su.
- 10 adet mantar.
Humuslu Mantar Sandal Hazırlanışı
250 gram bezelyeleri bir tencereye koyuyoruz, üzerine çıkana kadar su koyuyoruz. 5 dakika kaynatılan
bezelyelerimizi süzdükten sonra üzerine mantar dışındaki bütün malzemelerimizi sırasıyla koyup blenderdan geçiriyoruz. Blenderdan geçirdiklerimiz 1 saat kadar dolapta beklemek üzere yerini alıyor.
Mantarlar için hazırlık vakti. Önceden ısıtılan 180 derece fırınımız mantarlar için hazırlanıyor. Pişirme kağıdımızın üzerine mantarlarımızı diziyoruz artan zeytinyağı mantarlara koyabiliriz. 10-15 dakika fırında pişiriyoruz. Hazırladığımız mantarların içerisine, dolaptaki karışımımızı koyabiliriz.
Püf Nokta: Mantarlardan su çıkabilir, sularını almamız gerekiyor.
Hazırlanma Süresi: 20 dakika.
Humuslu Mantar Sandal Besin Değerleri
- Enerji: 457 kcal
- Protein: 18 Gram.
- Yağ: 30 Gram
- Karbonhidrat: 29 Gram
Latest posts by Pınar Demirkaya (see all)
- Cilt Sağlığını Destekleyen Besinler Nelerdir? - 9 Ekim 2024
- Su ve Beslenme: Vücudumuzun İki Temel Taşı - 5 Ekim 2024
- Çiğ Tavuk Yıkanmalı mı? - 1 Ekim 2024