Çilekli ve Keten Tohumlu Semiz Otu Salatası Tarifi1 Porsiyon Çilekli ve Keten Tohumlu Semiz Otu Salatası Malzemeleri

  • 7-8 adet çilek.
  • Yarım demet semizotu (60 gram).
  • 30 gram lor peyniri.
  • 20 gram ceviz kırığı.
  • 10 gram keten tohumu.

Sosu için;

  • 3 adet çilek.
  • 10 gram zeytinyağı.
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi.
  • Göz kararı tuz.

Çilekli ve Keten Tohumlu Semiz Otu Salatası Yapılışı

Semizotlarını yıkayın yapraklarını ve varsa körpe dallarını elinizle ayıklayıp salata kasesine alın. Çilekleri yıkayıp doğrayın ve salataya ekleyin. Peynir, keten tohumu ve ceviz kırıklarını salataya ekleyin.

Sosu için çilekleri blendera alın, zeytinyağı, sirke ve tuzu ekleyerek sos haline gelinceye kadar karıştırın.Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirin ve servis edin. Afiyet olsun 🙂

Hazırlanma süresi: 15 dakika.

Çilekli ve Keten Tohumlu Semiz Otu Salatası Besin Değerleri

  • Enerji: 306,8 kcal.
  • Protein: 10,6 gram (%4).
  • Yağ: 23,7 gram (%69).
  • Karbonhidrat: 12,1 gram (%16).
Pınar Demirkaya
Latest posts by Pınar Demirkaya (see all)

Çilekli ve Keten Tohumlu Semiz Otu Salatası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir