1 Porsiyon Etli Marul Dürüm Malzemeleri
- 100 gram dana ya da tavuk kıyma.
- 1 adet soğan (75 gram).
- 5 gram sıvı yağ.
- 4 gram tuz.
- 1 gram karabiber.
- 1 gram kimyon.
- 2 adet Yedikule marulu.
Etli Marul Dürüm Yapılışı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ ile kavurduğumuz soğanların içerisine baharatlarımızı ekleyip pişirmeye devam ediyoruz. Pişen kıymalarımızı Yedikule marullarımızın üzerine paylaştırıyoruz. Afiyet olsun 🙂
Not: Ekmek tüketimini azaltıp , sebze tüketimini arttırmak karın bölgesindeki yağları eritmede etkili bir yöntemdir.
Hazırlanma Süresi: 30 dakika.
Latest posts by Pınar Demirkaya (see all)
- Tatil Sonrası Nasıl Beslenmeliyiz? - 17 Ağustos 2025
- Premenopoz Döneminde Beslenme - 14 Ağustos 2025
- Antiinflamatuar Beslenme Nedir? - 6 Ağustos 2025