1 Porsiyon Etli Marul Dürüm Malzemeleri
- 100 gram dana ya da tavuk kıyma.
- 1 adet soğan (75 gram).
- 5 gram sıvı yağ.
- 4 gram tuz.
- 1 gram karabiber.
- 1 gram kimyon.
- 2 adet Yedikule marulu.
Etli Marul Dürüm Yapılışı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ ile kavurduğumuz soğanların içerisine baharatlarımızı ekleyip pişirmeye devam ediyoruz. Pişen kıymalarımızı Yedikule marullarımızın üzerine paylaştırıyoruz. Afiyet olsun 🙂
Not: Ekmek tüketimini azaltıp , sebze tüketimini arttırmak karın bölgesindeki yağları eritmede etkili bir yöntemdir.
Hazırlanma Süresi: 30 dakika.
Latest posts by Pınar Demirkaya (see all)
- Bahar Aylarında Mevsiminde Meyve Tüketmenin Önemi - 27 Nisan 2025
- Sebzelerde Artan Kalıntı Riski ve Güvenli Tüketim İçin Öneriler - 23 Nisan 2025
- Bağırsak Mikrobiyotasının Bozulması - 19 Nisan 2025